Trobada de Diables de Catalunya

XIII Trobada de Diables de Catalunya
Les trobades de diables van començar a celebrar-se l’any 1980. Des d’aleshores molts pobles i viles han rebut les colles de Diables de Catalunya i han fet de la diada de Sant Joan, celebració del «solstici d’estiu», una gran festa de foc, on pobles, entitats i administracions s’han abocat per assolir l’èxit d’aquest acte.
Així, els Diables de Ripollet vam decidir celebrar al 1995 la XIII Trobada de Diables de Catalunya, coincidint amb el desè aniversari de la colla. L’objetiu principal d’aquesta celebració era gaudir del foc i la disbauxa i oferir a la nostra vila la possibilitat de ser la capital d’aquest esdeveniment tradicional, tot fent protagonistes, no només a la resta d’entitats culturals, organismes i persones col·laboradores amb l’acte, si no a tots els ripolletencs, tant grans com petits.
Més de 1300 diables de diferents colles d’arreu dels pobles catalans van inundar Ripollet des de les 9 del matí del 24 de Juny del 1995 per cremar milers de carretilles i que finalitzaria amb un espectacular castell de focs aprop del final de festa, de l’escola Ginesta.
Prèviament a aquesta celebració, es varen realitzar moltes altres activitats importants, algunes pioneres, com ara l’edició del primer diccionari sobre vocabulari diabler, amb la col·laboració de Centre de Normalització Lingüística de Catalunya. Unes altres de les activitats anaven adreçades als més petits, com ara tallers i xerrades a les escoles, pintades de murals, exposicions divulgatives de fotos, vídeos, per tots els públics en general…