Poll Foll

El PollFoll va ser construït per l’artista Ramon Aumedes al taller Sarandaca l’any 1999, a partir de la idea i el diseny de Diables de Ripollet, el Poll Foll és una peça singular del bestiari festiu i popular.
Es va presentar per primera vegada a la Festa Major de Ripollet l’agost de 1999 i va rebre el bateig de foc a les Festes de la Tardor del mateix any.
S’integra dins de la colla de Diables de Ripollet.

Descripció

Construït per l’artista Ramon Aumedes al taller Sarandaca l’any 1999, el Poll Foll és una peça singular del bestiari festiu i popular que pesa cinquanta quilos i fa dotze pams de llargada, vuitanta i mig d’amplada i dotze i mig d’alçada. Està fet amb fibra de vidre i cal considerar-la com a bèstia de foc ja que disposa de cinc punts quadruples, la qual cosa li permet disparar vint sortidors a la vegada.
S’integra dins la colla de Diables de Ripollet, és present a la majoria de festes de la vila i balla, desplegant tots els seus punts de foc, per Carnaval, per la Festa Major i a les Festes de la Tardor.
A la Festa Major de 2001el Poll Foll va ser l’amfitrió de la I Mostra de Bestiari Festiu i Popular a Ripollet.

Qui l’acompanya?

La colla del Poll Foll està composada pels membres de Diables de Ripollet que vulguin o puguin acudir a les actuacions que tinguem durant l’any.
El Poll Foll necessita un mínim de persones que varia segons la duració del recorregut i la quantitat de pirotècnia que s’hagi d’encendre. Amb 4 portadors (1 dintre i 3 controlant a l’exterior) és suficient, un portador de pirotècnia que controla la quantitat de material per tal de no fer curt i tants músics com es pugui per donar el màxim d’alegria a l’actuació. Naturalment que un d’aquests components ha de ser el conductor d’un dels dos cotxes que tenim preparats per arrossegar el remolc fet a mida pel Poll Foll.
A partir d’aquests mínims tothom pot aportar la seva ajuda per tal que les actuacions siguin el més divertides i lluïdes possible.